• Главная
  • /
  • Записи
  • /
  • Недорога система вентиляції та кондиціювання офісу у м.Київ, Французький квартал

Недорога система вентиляції та кондиціювання офісу у м.Київ, Французький квартал

Заказчик
Строительная компиния
Тип помещения
офис
Площадь
120 м2

Приклад простої системи вентиляції та кондиціювання офісу без рекуперації. Невеликий офіс розміщується на другому поверсі житлової 21 поверхової будівлі і займає площу близько 120кв.м. Найстандартніший набір приміщень для такого офісу: кабінет директора, два кабінети для співробітників, кімната їди, туалет, північна та переговорна.

Опис встановлених систем

Вентиляція.

Сумарний повітрообмін для таких приміщень вийшов близько 800м3/год. З цих 800м3/год близько 200м3/год посідає приміщення переговорної, яка працює півгодини щодня. Від системи рекуперації тепла замовник відмовився. Тому ми вирішили зібрати набірну канальну систему вентиляції, що складається з окремих секцій. Щоб не подавати постійно повітря в переговорну на повітропроводи, які йдуть у переговорну, встановили клапани з сервоприводами, які керуються окремою клавішею поряд з вимикачем світла. Виходить, що за допомогою двох клапанів із сервоприводами, які встановлені на повітроводах, що йдуть у переговорну, ми з установкою розрахованою на подачу 600м3/год фактично забезпечуємо повітрям в обсязі 800-900м3/год. Коли в переговорній не йдуть переговори та подача повітря туди не має сенсу, ми просто відсікаємо цю кімнату від загальнообмінної системи вентиляції за допомогою двох повітряних клапанів. І навпаки – коли в кімнаті для переговорів збираються люди – ми просто однією кнопкою підключаємо цю кімнату до загальної системи припливної та витяжної вентиляції і повітря починає надходити до цього приміщення. Якщо переговори не затягнуться на півдня, то в інших приміщеннях ніхто не відчує зменшення повітрообміну вентиляції. За шумом зауважень до системи вентиляції немає. Вентилятори Systemаir знаходяться під стелею у офісі над головами співробітників. Але оскільки ми заздалегідь, на стадії проектування вентиляції офісу, подбали про зменшення шуму – із цим проблем немає. Автоматика вентиляції проста. Немає складних контролерів з дисплеями та інструкцією на 50 сторінок. Головне що є – захист калориферів від перегріву, затримка на зупинку вентилятора після відключення калориферів та датчик температури витяжного повітря для підтримки заданої температури повітря +-2град. Для приміщень санвузлів, а їх там два передбачені вентилятори Vortice з таймерами.

Кондиціонування.

Система кондиціювання – настінні спліт-системи Cooper&Hunter, інверторні моделі CH-S09FTXLA-NG WI-FI. Такими кондиціонерами можна не тільки охолоджувати приміщення влітку, але й гріти взимку. Робота на обігрів у даної моделі – до -25С. Обігріватися інверторними кондиціонерами набагато дешевше, ніж використовувати електрокалорифер. Адже на один споживаний кВт електроенергії кондиціонер може подати 3-4 кВт тепла в приміщення. Якщо Вам необхідно виконати схожу вентиляцію, почніть з проекту. З чого почати та які вихідні дані для проектування вентиляції та кондиціювання ви знайдете за цим посиланням

Результати нашої роботи

Плани та схеми

Вартість системи вентиляції та/або кондиціонування

Загальна вартість системи вентиляції – 3900 $

Вартість вентиляції за кв.м. загальної площі – 3900 у.о./120 = 32,5 $ / кв.м.

Для прорахунку

Види послуг

Якщо у вас є питання, замовте дзвінок, і ми вам передзвонимо